ΠΟΛΕΜΟ ΚΗΡΥΞΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των σχολαρχών προκαλούν τους Έλληνες πολίτες, καλώντας ευθέως τα μέλη τους σε απείθεια προκειμένου να συντηρηθεί το καθεστώς μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής στα ιδιωτικά σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε η γραμμή από τον ΣΙΕΙΕ (πλέον ΣΙΣ) τα μέλη του Συνδέσμου να μην πειθαρχήσουν στο νέο νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση και να μη δηλώσουν τις απογευματινές δραστηριότητες και τους εργαζόμενους σ’ αυτές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
Μάλιστα μεγάλο ιδιωτικό σχολείο ζήτησε από Διεύθυνση Εκπαίδευσης άδεια παρέκκλισης, επικαλούμενο όχι το νέο νόμο, αλλά παλαιότερη υπουργική απόφαση, προκειμένου να αποφύγει τη δήλωση των απογευματινών δραστηριοτήτων!
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την προσφάτως ψηφισθείσα ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν – σε ό,τι αφορά τις εκτός υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος δραστηριότητες – τη λίστα με τις δραστηριότητες, τους εργαζόμενους σ’ αυτές και τον αριθμό των τμημάτων και των μαθητών στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να αποφεύγονται φαινόμενα αδήλωτης εργασίας.
Το πιο σοβαρό όμως είναι πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΟΙΕΛΕ, κάποια ελληνογαλλικά σχολεία και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ετοιμάζονται να υιοθετήσουν την πρακτική ανταρσίας που προτείνει ο Σύνδεσμος των σχολαρχών.
Η Ομοσπονδία ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να καταπολεμηθεί η ανομία που ήταν ιδιαίτερα οξυμένη στη ζώνη των απογευματινών δραστηριοτήτων των ιδιωτικών σχολείων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web