ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ


Τελειώνει το καθεστώς των συνταξιούχων στα ιδιωτικά σχολεία σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν υπηρετούν (εκπαιδευτικού, ή θέση ευθύνης)  μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Με σημερινή του παρέμβαση  καλεί  τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β’ Αθήνας   να εφαρμόσει άμεσα το νόμο και να απομακρύνει τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς από τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής της εποπτείας της.  Βεβαίως, όπως ήδη γνωρίζετε, το θέμα αφορά κατά κύριο λόγο το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Saint Joseph που παρανόμως απασχολεί συνταξιούχους, τόσο σε θέση εκπαιδευτικού όσο και σε θέση Γυμνασιάρχη, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας και παρά τις δύο διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπ Παιδείας σε ερωτήματα  της εν λόγω Διεύθυνσης.
Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη οδηγία του Υπουργείου Παιδείας αφορά διασταλτικά όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Επομένως, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εξακολουθούν παρανόμως να απασχολούν συνταξιούχους, θα πρέπει άμεσα να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία. Από τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, άλλωστε, προκύπτει με σαφήνεια ότι οι  μη τηρούντες το νόμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχική και ποινική δίωξη.
Δείτε εδώ την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web