ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΛΑΜΠΙΡΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει μια πρωτόγνωρη ιστορία βαρβαρότητας στον «αγνό και άσπιλο» (όπως θέλουν να την παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι των σχολαρχών) χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Ο συνάδελφος Διακουμόπουλος Διονύσης, μαθηματικός επί 20 χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, απολύθηκε το 2012 από το σχολείο του λόγω της συμμετοχής του στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας. Με την απόλυση αυτή η ιδιοκτησία ήθελε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα φρονηματισμού στους υπόλοιπους συναδέλφους του. Όπως ήταν φυσικό, το υπηρεσιακό συμβούλιο απέρριψε την καταγγελία σύμβασης ως εκδικητική και καταχρηστική και ζήτησε την επιστροφή του εκπαιδευτικού στο σχολείο του. Λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ιδιοκτησίας, το ζήτημα έφτασε στη δικαιοσύνη που τελεσίδικα επέβαλε την επιστροφή του εκπαιδευτικού στην τάξη μετά από χρόνια ταλαιπωρίας.
Κάποιοι όμως σ’ αυτή τη χώρα θεωρούν πως είναι πάνω από τους νόμους, πάνω από τη δικαιοσύνη και θεωρούν εαυτόν κράτος εν κράτει. Οι ιδιοκτήτες του σχολείου με θρασύτητα αρνούνται να εκτελέσουν ακόμη και την απόφαση της δικαιοσύνης και δεν δέχονται τον εκπαιδευτικό να αναλάβει υπηρεσία. Βεβαίως, το μεγάλο θύμα της υπόθεσης είναι ο συνάδελφός μας που εδώ και 4 χρόνια δεν είναι ούτε απολυμένος (ώστε να διεκδικήσει να βρει κάπου αλλού δουλειά, ή θέση στον Πίνακα Αναπληρωτών), ούτε εργαζόμενος, με αποτέλεσμα να ζει σε δραματικές συνθήκες ανέχειας. Αυτό είναι το «φιλάνθρωπο» πρόσωπο των πρωταθλητών της νομιμότητας Ελλήνων σχολαρχών. Τίθεται, βέβαια, και το σοβαρό ζήτημα της παράνομης λειτουργίας του σχολείου και της έκδοσης τίτλων σπουδών, καθώς ο κ. Διακουμόπουλος αντικαταστάθηκε παράνομα.
Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για να δοθεί επιτέλους λύση στο δράμα του συναδέλφου μας και για να υποχρεωθούν οι «πειρατές» να συμμορφωθούν με το νόμο και τη δικαιοσύνη. Ζητά, επίσης, από τη Δνση Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας την άρση των διορισμών των εκπαιδευτικών που παρανόμως αντικατέστησαν τον κ. Διακουμόπουλο στο σχολείο. Τέλος, ζητά την πειθαρχική και ποινική δίωξη όσων παρανόμησαν στη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε να απομακρυνθούν οριστικά από την εκπαίδευση και να βρεθούν στο ακροατήριο. Σημειώνουμε εδώ ότι η Διεύθυνση ΔΕ Δ’ Αθήνας έχει ήδη ασκήσει πειθαρχική δίωξη εναντίον των υπευθύνων του σχολείου.
Διαβάστε εδώ σχετική επιστολή του συναδέλφου Διακουμόπουλου προς τη Διεύθυνση ΔΕ Δ’ Αθήνας
Διαβάστε εδώ το έγγραφο Πειθαρχικής Δίωξης των υπευθύνων των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη από τη Διεύθυνση

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web