Κρίσιμη συνεδρίαση ΔΣ ΟΙΕΛΕ: Αποφάσεις για την εφαρμογή του νόμου σε σχολεία, φροντιστήρια Δ.Ε. και κέντρα ξένων γλωσσών


Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συνήλθε σήμερα με στόχο να εξετάσει ζητήματα εφαρμογής του Νόμου 4415/2016 σε ιδιωτικά σχολεία, Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
Κοινή θέση των παρατάξεων του ΔΣ είναι ότι επιχειρηματικές δυνάμεις που λειτουργούν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης επιχειρούν να μην εφαρμοστεί ο Νόμος.
ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μελών του ΔΣ για τα ακόλουθα ζητήματα:
  • Για την επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς το Υπουργείο Παιδείας και την Π.Ε.Σ.Σ. (την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων) με στόχο να αποκατασταθεί η εποπτεία της Διοίκησης, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τα ωρολόγιο πρόγραμμα και τις εκτός υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος δράσεις.
  • Για την αντιμετώπιση καταγγελιών για σοβαρά ζητήματα ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Το τελευταίο, ειδικά, δίμηνο υπάρχουν καταγγελίες για σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Ιωαννίνων, των Χανίων, της Ξάνθης για σοβαρότατες παρανομίες της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας (αδήλωτη εργασία, απλήρωτοι εκπαιδευτικοί, παραχάραξη προγραμμάτων, σχολεία χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας, παράνομες συμβάσεις, παράνομη τοποθέτηση συνταξιούχων σε θέση εκπαιδευτικών, ή θέση ευθύνης κ.λπ.)
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα της έκδοσης εφαρμοστικής εγκυκλίου του Ν. 4415/2016 για τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ομόφωνα οι παρατάξεις αποφάσισαν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε στην εγκύκλιο να επιλύονται όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με την εφαρμογή του νόμου.
ΧΑΡΑΞΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Στη συνέχεια ομόφωνα ψηφίστηκαν βασικές θέσεις χάραξης πορείας της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα. Αυτές είναι:
1. Η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση
2. Η έκδοση εγκυκλίου για τη διευκρίνιση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών σε σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση
3. Η ψήφιση νόμου για τα Ξένα Σχολεία
Τέλος, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας η πρόταση της παράταξης ΑΣΠΙΔΕ (ΠΑΜΕ) να συμμετάσχει η ΟΙΕΛΕ στην απεργιακή κινητοποίηση συνδικάτων στις 24 Νοεμβρίου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web