ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ


Σε άτακτη υποχώρηση εξαναγκάστηκε ο Υπεύθυνος Παιδείας της ΝΔ κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος χθες με δήλωσή του που βασίστηκε σε αναληθή στοιχεία, παρουσίασε δήθεν διαρροή μαθητών από τη δημόσια προς την ιδιωτική εκπαίδευση.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ με ανοιχτή του επιστολή αποκάλυψε ότι τα στοιχεία αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι, πίσω από αυτή τη δήλωση (και τη δημοσίευση αντίστοιχων στοιχείων σε Καθημερινή και Νέα), κρύβονται συγκεκριμένα πολιτικοεπιχειρηματικά και μηντιακά συμφέροντα που θέλουν να διαλύσουν τη δημόσια εκπαίδευση.
Προκαλεί, επίσης, έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Χαρακόπουλος παραδέχεται πως η δημόσια ανακοίνωσή του βασίστηκε σε «δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου». Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα της εκπαίδευσης θα πρέπει να δημοσιεύουν στοιχεία που είναι βασισμένα μόνο σε επιστημονικά και αυστηρά διασταυρωμένα στοιχεία. Σε διαφορετική περίπτωση δικαιούται ο καθένας να συμπεράνει πως πίσω από τέτοιες ενέργειες κρύβονται σκοπιμότητες.
Θα αναμένουμε να δούμε, εάν αύριο οι έγκριτοι εκπαιδευτικοί ρεπόρτερ των Νέων και της Καθημερινής προβούν σε ανάκληση των σημερινών δημοσιευμάτων τους, ή εάν θα κυριαρχήσει η «αντιπολιτευτική ρητορική», πάνω στην οποία θυσιάζεται η αλήθεια και η επιστημονική εκγυρότητα.
Δείτε εδώ την ανάκληση της ανακοίνωσης από τον κ. Χαρακόπουλο, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web