ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: «ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ!»


Σε νεοφιλελεύθερο παραλήρημα-σόου μετεβλήθη η τοποθέτηση του Προέδρου του Συνδέσμου των ιδιωτικών σχολείων στην αποψινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο οποίος προσήλθε όχι ως εκπρόσωπος ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αλλά περισσότερο ως υποψήφιος πολιτευτής συγκεκριμένου κόμματος «ξεδιπλώνοντας» το πρόγραμμά του για την εκπαίδευση.
Εν μέσω ειρωνείας και αποδοκιμασιών από πολλούς παριστάμενους βουλευτές και εκπροσώπους φορέων ο «ρεμπεσκεδοκυνηγός» Πρόεδρος ανέπτυξε το εκπαιδευτικό του «όραμα» που περιλάμβανε τις ακόλουθες «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες κατά την εκτίμησή του θα φτιάξουν το σχολείο του «μέλλοντος»:
  • Απολύσεις, απολύσεις, απολύσεις! Το προσωπικό σε δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες, κατά την άποψή του, πλεονάζει…
  • Ακόμη περισσότερες απολύσεις! Μέσω της αύξησης των διδακτικών ωρών στις 25 (!)και της παρουσίας στις 35 (!!) στη σχολική μονάδα που πρότεινε στην τοποθέτησή του, προβλέπεται να απολυθεί το 1/3 περίπου των εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη τουλάχιστον στους 30 κατά τα ευρωπαϊκά (!!) πρότυπα. (Βέβαια, ο λαλίστατος Πρόεδρος ξέχασε έντεχνα να αναφέρει ότι στις μεγάλες τάξεις στο εξωτερικό υπάρχουν και assistant teachers, βοηθητικό προσωπικό ψυχολογικής υποστήριξης κ.λπ.)
Είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς το ακραίο παραλήρημα του επικεφαλής των σχολαρχών που κάνει τους τροϊκανούς να δείχνουν άκακοι σοσιαλιστές. Τουλάχιστον όμως προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του εργοδότη, τουλάχιστον σε όσους αφελείς έχουν ακόμη την ψευδαίσθηση του «καλού αφεντικού», του «συναδέλφου ιδιοκτήτη».
Αύριο θα δημοσιευτεί η τοποθέτηση των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web