Συνεχίζεται το θρίλερ με τους μαθητές - φαντάσματα στα Ιδιωτικά Σχολεία – Νέα συγκλονιστική καταγγελία στην ΟΙΕΛΕ, μιλά για ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!


Άρχισαν να ανοίγουν στόματα μετά τη δημοσιοποίηση από την ΟΙΕΛΕ και την παρέμβαση της απίστευτης υπόθεσης με τους μαθητές που αποκτούν τίτλους σπουδών από ιδιωτικά σχολεία, ενώ «φοιτούν κατ’ οίκον». Στην Ομοσπονδία έφτασε συγκλονιστική καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ήδη κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή που δίνουμε στη δημοσιότητα με καλυμμένα συγκεκριμένα στοιχεία για λόγους προστασίας των καταγγελλόντων, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της επαρχίας έχει μαθητές-φαντάσματα που δεν εμφανίζονται ποτέ για μάθημα. Τα απουσιολόγια είναι εικονικά. Επιπλέον, η καταγγελία κάνει λόγο για απλήρωτους εκπαιδευτικούς και για μισθολογικές καταστάσεις που δεν αποστέλλονται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ
Το χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κάνει εσκεμμένα τα στραβά μάτια και «αποκρούει οποιαδήποτε καταγγελία εναντίον του σχολείου». Αν και εδώ και μήνες έχει στα χέρια του συγκεκριμένες καταγγελίες, δεν διερευνά. Ενδεχομένως εδώ θα πρέπει η Πολιτεία να διερευνήσει τυχόν σχέσεις του εν λόγω Διευθυντή με υψηλόβαθμο στέλεχος του Συνδέσμου των ιδιοκτητών, όπως μας καταγγέλθηκε από άλλο συνάδελφο της περιοχής.
Είναι φανερό ότι η διαφθορά στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι βαθιά ριζωμένη και δυστυχώς υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις διαπλοκή ορισμένων, θέλουμε να πιστεύουμε λίγων, δημόσιων «λειτουργών» που για διάφορους λόγους καλύπτουν τις παρανομίες συγκεκριμένων ιδιωτικών σχολείων. Το γνωστό, ισχυρό λόμπι των σχολαρχών έχει φτιάξει ένα πανελλαδικό δίκτυο με «συνεργαζόμενους» σε όλη την Ελλάδα για να συντηρείται το πάρτι της ανομίας. Δυστυχώς, η παράνομη δράση μιας ομάδας ιδιωτικών σχολείων αδικεί δεκάδες ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν νόμιμα και παρέχουν υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές υπηρεσίες.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Ο Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την περασμένη Παρασκευή έρευνα για το θέμα του homeschooling και της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία. Η αποστολή της σχετικής εντολής όμως δεν αρκεί. Πρέπει εδώ και τώρα να λειτουργήσει η προσφάτως επανασυσταθείσα δια νόμου Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και να υπάρξει στενή συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με δημόσιες υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη γα την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Τέλος, είναι αναγκαίο να συσταθούν, όπως έχει ζητήσει η ΟΙΕΛΕ, κοινές επιτροπές ελέγχου εξειδικευμένων και άρτια εκπαιδευμένων υπαλλήλων των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, διότι η έρευνα σε ιδιωτικά σχολεία παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και ειδικές δυσκολίες.


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΕΔΩ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web