ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ HOMESCHOOLING ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ


Πριν από λίγο το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση για την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ σχετικά με περιπτώσεις μαθητών που σπουδάζουν κατ’ οίκον και λαμβάνουν παρανόμως τίτλους σπουδών από ιδιωτικά σχολεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δόθηκε εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να διερευνηθεί το περιστατικό που καταγγείλαμε αλλά και άλλες ανάλογες περιπτώσεις ιδιωτικών σχολείων που εκδίδουν τίτλους-φαντάσματα, κάποιες από τις οποίες είναι γνωστές στην ΟΙΕΛΕ.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι ευθύνες για τέτοιας βαρύτητας παραβιάσεις δεν βαρύνουν μόνο στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης και ιδιοκτήτες, αλλά επίσης διευθυντές ιδιωτικών σχολικών μονάδων και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Οι εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις αυτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Στις κρίσιμες στιγμές που έρχονται για την ιδιωτική εκπαίδευση, καλώ όλους τους συναδέλφους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε επαγρύπνηση. Η τήρηση των νόμων, ιδίως δε του Ν. 4415/2016, επαφίεται και στο δικό μας πατριωτισμό και στην αίσθηση καθήκοντος. Εάν εμείς οι ίδιοι ανεχόμαστε την παραβίαση της νομοθεσίας στα σχολεία μας κλείνοντας τα μάτια είτε από φόβο, είτε από αδιαφορία, θα βρεθούμε προ οδυνηρών εκπλήξεων. Δυστυχώς, με την ανοχή κάποιων ελάχιστων από εμάς, συμβαίνουν τέτοια τραγικά φαινόμενα, όπως αυτό της έκδοσης τίτλων σπουδών σε μαθητές που δεν φοιτούν καν. Καλώ τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν άμεσα στην Ομοσπονδία και στις αρμόδιες αρχές τις παραβιάσεις της νομιμότητας. Είναι στο χέρι μας τα ιδιωτικά σχολεία να παραμείνουν χώροι παροχής αγωγής και πολιτισμού και να μη μετατραπούν σε εκδοτήρια παράνομων τίτλων και σε οίκους εμπορίου.»

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web