Στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Ξάνθης συζητείται το όνειδος της μη καταβολής των νόμιμων αποδοχών του Αντιπροέδρου του ΣΙΕΛΒΕ, Χότσικα Νιχάτ, την Τρίτη 13 Ιουνίου. Παρόντες ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και ο ΓΓ του ΣΙΕΛΒΕ, που στην συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Σ.Ι.Ε.Λ.-Β.Ε.)
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης 249\1975
Μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Λέοντος Σοφού 10 (5ος όροφος), 546 25 Θεσσαλονίκη
ΑΦΜ 997290175 ΔΟΥ Α’ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Τηλ. & Fax: 2310 530533
website: www.sielbe.gr

Θεσσαλονίκη 6/6/2017
Δελτίο Τύπου
Στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Ξάνθης η κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας από το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης. – Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και του Γεν. Γραμματέα του ΣΙΕΛΒΕ την Τρίτη 13 Ιουνίου, 13:00.
Κλείνουν ήδη εννιά μήνες που ο Νιχάτ Χότσικα, Αντιπρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ και εκπαιδευτικός στο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, παραμένει απλήρωτος από τον ιδιοκτήτη του σχολείου. Οι μάχες που ο συνάδελφος Νιχάτ έδωσε ενάντια σε αυτούς που ήθελαν να τον απολύσουν παραβιάζοντας την εκπαιδευτική νομοθεσία είχαν θετική έκβαση. Και ενώ επέστρεψε στο σχολείο του με δικαστική απόφαση, έκανε κανονικά τα μαθήματά του, παρέδωσε βαμολογία για τους μαθητές του, όπως προβλέπει ο νόμος, η ιδιοκτησία του σχολείου εξακολουθεί να μην του καταβάλλει από τον Οκτώβριο του 2016 τις αποδοχές που δικαιούται, ενώ δεν κατέβαλε και το Δώρο Πάσχα σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ βλέπουν στο πρόσωπο του Νιχάτ τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό που παλεύει για το αυτονόητο: την εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού Κράτους στην εκπαίδευση. Η παραβίαση της εκπαιδευτικής και εργασιακής νομοθεσίας από όσους βλέπουν το ιδιωτικό σχολείο ως El Dorado παράνομων κερδών εις βάρος των εκπαιδευτικών θα λάβει τέλος. Ήδη την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, συζητείται στο ΣΕΠΕ Ξάνθης η καταγγελία του συναδέλφου για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας εις βάρος του και θα παρευρίσκονται ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μ. Κουρουτός, και ο Γεν. Γραμματέας του ΣΙΕΛΒΕ, Δ. Σελέκος, οι οποίοι θα παραχωρήσουν αμέσως μετά, στις 13:00, συνέντευξη τύπου για το ζήτημα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web