ΠΛΗΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΙΧΑΤ–ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ


Η σοβαρότητα της υπόθεσης Νιχάτ και οι πολιτικές, εργασιακές και ηθικές της προεκτάσεις απασχολούν σήμερα έντονα τα ΜΜΕ της Θράκης. Αφορμή των δημοσιευμάτων η παρουσία κλιμακίου ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ στην περιοχή, η πραγματοποίηση τριμερούς διαδικασίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας εκ μέρους του σχολείου και η συνέντευξη τύπου που θα δώσουν στην Ξάνθη την ερχόμενη Τρίτη ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και ο Γ.Γ. του ΣΙΕΛΒΕ Δ. Σελέκος.
Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για τον εννεάμηνο αγώνα του συναδέλφου μας και νυν Αντιπροέδρου του ΣΙΕΛΒΕ Χότσικα Νιχάτ, του οποίου η σύμβαση καταγγέλθηκε παράνομα και εκδικητικά στον περασμένο Οκτώβριο. Αν και το υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπ. Παιδείας έκρινε άκυρη την καταγγελία που έγινε κατ’ ομολογίαν του σχολείου για τις «πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις» του εκπαιδευτικού, η ιδιοκτησία αρνούνταν να του επιτρέψει την επιστροφή στα διδακτικά καθήκοντα. Τελικά ο εκπαιδευτικός δικαιώθηκε νομικά, επέστρεψε στην τάξη, όμως το σχολείο εκδικητκά δεν του καταβάλλει τις νόμιμες αποδοχές και τα επιδόματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει η προσφυγή προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Τα περισσότερα άρθρα αναφέρονται σε περίεργα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του εκπαιδευτικού και δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη συνέντευξη τύπου ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ που πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Δείτε εδώ δύο χαρακτηριστικά δημοσιεύματα:
Xanthi 2
Thrakitoday.com

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web