6 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΙΧΑΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

6 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΙΧΑΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣΑνακοίνωση υπέρ του αγωνιζόμενου συναδέλφου μας Χότσικα Νιχάτ και κατά των χειρισμών του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης εξέδωσαν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη. Υπενθυμίζουμε ότι η ιδιοκτησία του εν λόγω σχολείου, σε μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού και περιφρόνησης νόμων και θεσμών, προέβη σε μηνύσεις κατά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γ. Παντή και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Γ. Παπαθανασίου. Το σχολείο προέβη σ΄αυτή την προκλητική κίνηση, επειδή οι προαναφερθέντες εύλογα ζήτησαν τον πειθαρχικό έλεγχο του σχολείου, καθώς αυτό επιμένει στην παράνομη εκδίωξη του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ, παρά το γεγονός ότι η απόλυσή του κηρύχθηκε άκυρη από αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας!
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι οι ενέργειες αυτές έρχονται μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο σχολείο και τη δέσμευσή του για την κατασκευή επιπλέον τάξεων, η οποία ήδη προχωρά κανονικά και δεν βοηθούν στην αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης και στη διαδικασία του διαλόγου.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Βουλευτές Γιαννακίδης Στάθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Στογιαννίδης Γρηγόρης, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και το προεδρείο του ΣΙΕΛΒΕ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη Θράκη την ερχόμενη Πέμπτη και θα συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον νυν Αντιπρόεδρο του ΣΙΕΛΒΕ Νιχάτ Χότσικα για να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web