Η ΟΙΕΛΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2000

Η ΟΙΕΛΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2000Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού και του προεδρείου του ΣΙΕΛΒΕ (Απ. Βουρκούδη,  Δημ. Σελέκο) στην Κομοτηνή και στο Μειονοτικό Σχολείο της πόλης, θυμηθήκαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση την πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ και της ΓΣΕΕ τον Οκτώβρη του 2000, ώστε να έρθουν σε επαφή Έλληνες και Τούρκοι μαθητές.
Η πρωτοβουλία είχε τον τίτλο «Τρένο της Φιλίας» και πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 24-29 Οκτωβρίου του 2000. Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησαν 107 μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του δημοτικού του Μειονοτικού Σχολείου της Κομοτηνής «Ίασμος».
Στη Πόλη διεξήχθησαν θαυμάσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τουρκικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καθώς και στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο  Κωνσταντινούπολης. Στις εκδηλώσεις αυτές οι μαθητές των δύο χωρών βρήκαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεσμούς αλληλεγγύης και φιλίας.
Η ΟΙΕΛΕ ήταν και θα είναι πάντοτε στο πλευρό της μειονότητας και των παιδιών της, ήταν και θα είναι πάντοτε παρούσα στον αγώνα για την συναδέλφωση των λαών και την ειρήνη.
Δείτε δημοσίευμα  του «Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού»,  της ιστορικής εφημερίδας που εξέδιδε η ΟΙΕΛΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web