ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ- ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΕΛΒΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ- ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΕΛΒΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗΟ Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ  Α. Βουρκούδη πραγματοποίησαν περιοδεία στη Θράκη.
19578126_10154738801349067_931499941_nΣήμερα (29/6), η αντιπροσωπεία ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ μετέβη στην Κομοτηνή. Αρχικά οι αιρετοί του κλάδου μετέβησαν στην Περιφέρεια όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Π. Κεραμάρη και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ. Β. Συμεωνίδη σε εξαιρετικό κλίμα για τα προβλήματα του ιδιωτικού μειονοτικού σχολείου Ξάνθης και για  όλα τα ζητήματα εκπαίδευσης και τις προοπτικές της Μειονοτικής Εκπαίδευσης της περιοχής. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ροδόπης, όπου πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τη Διευθύντρια κ. Μ. Κοσμίδου, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση των αιρετών να συνοδεύσει το κλιμάκιο ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ στο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου εργάζονται τόσο δημόσιοι όσο και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ μετέβησαν  μαζί με τον κ. Συμεωνίδη και την κ. Κοσμίδου στο σχολείο όπου πραγματοποίησαν σε εγκάρδιο κλίμα συζητήσεις με τη Διεύθυνση. Έγινε συνάντηση με όλους τους εκπαιδευτικούς, τόσο τους δημόσιους όσο και τους ιδιωτικούς. Τη συζήτηση άνοιξε η κ. Κοσμίδου και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ανέλυσε στους συναδέλφους τις νεότερες νομοθετικές εξελίξεις στην ιδιωτική εκπαίδευση και αναφέρθηκε σε γενικότερα προβλήματα της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώθηκαν για όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν και  για τις αλλαγές που έγιναν με τον πρόσφατα ψηφισθέντα  νόμο 4472/2017. Στη συνέχεια αντηλλάγησαν απόψεις για ευρύτερα εκπαιδευτικά θέματα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι οι συνάδελφοι πληροφορήθηκαν πως θα συνεδριάσει άμεσα το υπηρεσιακό συμβούλιο για τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη και εξέλιξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών του σχολείου. Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί με την προοπτική της επίλυσης των όποιων προβλημάτων των δημόσιων και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών του σχολείου.
Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί πως το εκπαιδευτικό κλίμα στο σχολείο είναι ιδιαίτερα θετικό και οι εργασιακές συνθήκες  πολύ καλές. Ελπίδα της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ είναι τέτοιου τύπου συνθήκες να επικρατήσουν και στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, καθώς το τωρινό καθεστώς πιέσεων στους εκπαιδευτικούς και οι άδικες απολύσεις δεν βαίνουν υπέρ των μαθητών και του αγαθού της Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web