ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ” ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΖΗΤΑ Η ΟΙΕΛΕ


Όπως ενημερώσαμε με χθεσινή μας ανάρτηση, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Ν. 4472/2017 ορίστηκε από τον Υπουργό Παιδείας η ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου των καταγγελιών σύμβασης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το σχετικό ΦΕΚ (296/2017) κυκλοφόρησε χθες και προβλέπει τα μέλη της Επιτροπής και τις αρμοδιότητές της.
Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ότι πρέπει, επιτέλους, να υπάρξουν διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής και για συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των νέων διατάξεων και που επηρεάζουν τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών. Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα δεν επιτρέπεται η δημιουργική ασάφεια που ωφελεί μόνο τους ισχυρούς. Γι’ αυτό το λόγο επιμένει στο αίτημά της να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να πληροφορηθεί ο κλάδος τι πραγματικά συμβαίνει με το νέο καθεστώς καταγγελιών σύμβασης και με τη διαδικασία ελέγχου τους από την Ανεξάρτητη Επιτροπή.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web