ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ «ΚΡΥΒΕΙ» ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Στις 17 Ιουλίου η ΟΙΕΛΕ είχε αποστείλει καταγγελία με συγκεκριμένα, αναλυτικά στοιχεία προς το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ για την παράνομη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης για παιδιά δημοτικού, προκειμένου να ενεργήσουν έλεγχο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού. Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι σήμερα πως δύο μήνες μετά η Διευθύνουσα Σύμβουλος «κρύβει» την καταγγελία στο συρτάρι της και δεν την έχει καν κοινοποιήσει στις υπηρεσίες!

Κερδισμένοι, φυσικά, είναι οι ιδιοκτήτες των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ από τη μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή. Επαναλαμβάνουμε πως τα Κέντρα αυτά για μαθητές δημοτικού που λειτουργούν κατά κύριο λόγο ως τμήματα των φροντιστηρίων και των ΚΞΓ λειτουργούν παράνομα (η λειτουργία τους απαγορεύεται από το άρθρο 56 του Ν. 682/77).

Όμως δεν είναι μόνο η τυπική πτυχή της νομιμότητας αυτή που μας απασχολεί. Το κυριότερο είναι πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη λειτουργία τους. Δεν καταβάλλουν εισφορές, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα προσόντα επιλογής προσωπικού και εργασιακές σχέσεις για τους εκπαιδευτικούς, δεν τηρούνται προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής. Ακόμα χειρότερα, κάποια αναλαμβάνουν τη μεταφορά μαθητών από τα σχολεία τους (!) προς τους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς ουδείς να γνωρίζει αν οι οδηγοί διαθέτουν πιστοποίηση, ή αν τα οχήματα ελέγχονται από δημόσια αρχή! Οι κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια παιδιών και εργαζόμενων είναι πολύ μεγάλοι!
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα νέα επιστολή  προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ τονίζοντας ότι, εξαιτίας της ανεξήγητης αδράνειας της Διευθύνουσας Συμβούλου, τα δημόσια ταμεία αιμορραγούν, χιλιάδες εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης και τίθεται σοβαρότατο ζήτημα υγείας και ασφάλειας διδασκόντων και μαθητών. Τονίζει επίσης ότι θα προσφύγει σε κάθε μέσο για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web