ΟΙΕΛΕ : ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ – ΑΔΡΑΝΕΙΑ, Ή ΔΟΛΟΣ; ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Χθες αποκαλύψαμε ότι οι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ προς την Διευθύνουσα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ για συγκεκριμένα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν παράνομα, αν και έχουν περάσει δύο μήνες, δεν προωθήθηκαν από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα για να διαπιστωθεί, αν παραβιάζεται η νομοθεσία για την αδειοδότηση Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που έχουν παρανόμως ιδρύσει τέτοια Κέντρα. Υπενθυμίζουμε ότι ειδικά τα Κέντρα Μελέτης για μαθητές δημοτικού απαγορεύονται από τη νομοθεσία και τα υπάρχοντα (που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε κάθε γειτονιά) λειτουργούν παράνομα, χωρίς έλεγχο, με αποτέλεσμα ένα όργιο μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής. Το κυριότερο όμως ζήτημα από την παράνομη και ανεξέλεγκτη λειτουργία τους είναι ότι προκύπτουν σοβαρότατα θέματα ασφάλειας και υγιεινής για χιλιάδες παιδιά και εργαζόμενους.

Στη χθεσινή μας δημοσίευση μιλούσαμε για ανεξήγητη αδράνεια της Διευθύνουσας Συμβούλου. Σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα δύο έγγραφα από τα από οποία δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το αν κάποιοι επιχείρησαν να προστατεύσουν τους μεγάλους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που έχουν εντάξει παράνομα στις δομές τους κέντρα μελέτης παιδιών δημοτικού.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Μετά από ομόφωνη απόφαση του ΕΟΠΠΕΠ οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΚΞΓ ήταν υποχρεωμένοι, προκειμένου να να την επικαιροποιήσουν, να καταθέτουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν διαθέτουν στις δομές τους Κέντρα Μελέτης για παιδιά δημοτικού. Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι στις 7/7/2017  εντελώς αιφνιδιαστικά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η απόφαση αυτή δεν θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού! Τούτο, κατά την εκτίμηση κάθε νοήμονα αναγνώστη, αποτελεί κλείσιμο του ματιού στους επιχειρηματίες που δεν ήθελαν να καταθέσουν την Υ.Δ., καθώς κατέχουν παράνομες δομές.

Δέκα μέρες αργότερα, στις 17/7/2017, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε καταγγελία  για εκατοντάδες Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν παράνομα, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για 8 από αυτά. Αντί, λοιπόν, όμως να ξεκινήσουν οι έλεγχοι, το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ κατά πλειοψηφία ενέκρινε την απόφαση να κατέβει από την ιστοσελίδα του Οργανισμού η υποχρέωση για Υ.Δ.! Φυσικά οι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ δεν ελέγχθηκαν ποτέ, ενώ από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας εύκολα να διαπιστώσει ότι το φαινόμενο των παράνομων Κέντρων Μελέτης έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με τις μεγάλες «αλυσίδες» φροντιστηρίων και ΚΞΓ να πρωταγωνιστούν στην παρανομία.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

Και στις δύο αποφάσεις που σήμερα δημοσιεύουμε υπάρχει ένα σημαντικότατο νομικό πρόβλημα. Επικαλούνται για την αναγκαιότητά έκδοσής τους αίτημα της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, το οποίο, όπως σήμερα πληροφορηθήκαμε, δεν υπάρχει!

Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η ΟΙΕΛΕ, μετά τη σημερινή δημοσίευση, αναμένει την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Σε περίπτωση που αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι την Τρίτη, το ΔΣ της Ομοσπονδίας που θα συνέλθει εκείνη την ημέρα θα εξουσιοδοτήσει μέλος του προκειμένου να καταθέσει το φάκελο με όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web