ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΟΙΕΛΕ/ΣΙΕΛΒΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 
Όπως έχει επισημανθεί το τελευταίο διάστημα, το τοπίο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη είναι ζοφερό. Πιέσεις σε εκπαιδευτικούς για παραίτηση από μέρος του ωραρίου τους, αδήλωτη εργασία, απείθεια στη δήλωση των απογευματινών δράσεων κ.λπ.
Η περίπτωση του Γαλλικού Σχολείου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την παρωνυχίδα των προβλημάτων. Υπάρχουν, για παράδειγμα, σοβαρότατες καταγγελίες που αφορούν μεγάλα σχολεία της πόλης όπου κανείς (!) εκπαιδευτικός δεν συμπληρώνει πλήρες ωράριο και όπου υποχρεώνονται οι εκπαιδευτικοί παρανόμως να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για μείωση του ωραρίου τους.
Την ερχόμενη εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή 12-13/10) κοινό κλιμάκιο της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτό θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με εκπαιδευτικούς. Θα διεξαχθούν, επίσης, υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ). Οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ θα ζητήσουν τη συζήτηση δύο, κυρίως, θεμάτων. Τος συγκεκριμένες παρανομίες ιδιωτικών σχολείων της περιοχής και τον έλεγχο της υπηρεσιακής κατάστασης όλων των εκπαιδευτικών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web