ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ- ΑΠΟΝ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ- Η ΟΙΕΛΕ ΚΑΛΕΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ 15/2


Η σημερινή εκδίκαση της Αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ αναβλήθηκε, μετά από αίτημα της δικηγόρου των εναγόντων κ. Μ. Τσίπρα. Θυμίζουμε  ότι πρόκειται για την υπόθεση Αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ με την οποία ζητούν 200.000  ευρώ (!) από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ., επειδή τολμήσαμε να καταδείξουμε ότι η υπεράσπιση των κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών και του διορισμού τους στο δημόσιο αποτελεί απαράδεκτη συνδικαλιστική πρακτική.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι κανένα μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗ δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ αντιθέτως η ΟΙΕΛΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Μ. Κουρουτό, τον Α’ Αντιπρόεδρο Δ. Κάζαγλη και τον Β’ Αντιπρόεδρο Α. Γούλα. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε νομικά η κ. Κ. Λαϊνα. Με παρέμβασή του προς τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ζήτησε να οριστεί το συντομότερο δυνατόν νέα δικάσιμος (ορίστηκε για 15/2/2018), διότι είναι για εμάς αδιανόητο μια Ομοσπονδία που επιδιώκει διαχρονικά την κάθαρση στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης να αποτελεί όμηρο της ΠΟΕΔΗΝ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Σε έκτακτη σύσκεψή του το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, αμέσως  μετά την αναβολή της σημερινής δικαστικής διαδικασίας, αποφάσισε να κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ομοσπονδίας ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης.

Όπως αναφέραμε σε χθεσινές μας δημοσιεύσεις, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Παιδείας προκειμένου να διευκρινίσει τι πρόκειται να πράξει για το θέμα της επανεξέτασης των διορισμένων στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων από ιδιωτικά ΤΕΕ που έχει νομοθετηθεί εδώ και έξι μήνες. Ελάχιστα λεπτά μετά την αποστολή της επιστολής μας κατέφθασε στην ΟΙΕΛΕ έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πολιτική πρόθεση για εφαρμογή όσων έχουν ψηφιστεί.

Στο δικαστήριο ο Υφυπουργός Παιδείας θα κληθεί, επιτέλους, να αποσαφηνίσει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το τεράστιο πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών και του διορισμοί των κατόχων τους στο δημόσιο. Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν οι αρμόδιοι, εάν στηρίζουν όσα ψηφίζουν, ή εάν έχουν υποκύψει στις απαιτήσεις όσων καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους, την ισονομία και την ισοπολιτεία (Κάτοχοι παράνομων τίτλων, συγκεκριμένοι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, ΠΟΕΔΗΝ κ.λπ.)

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web