ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΙΒ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΟΜΙΑΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Αναμφίβολα, η ΥΑ που εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας για τα ξένα σχολεία και τα τμήματα ΙΒ είναι ιδιαίτερα θετική. Ωστόσο, η κατάσταση σε πολλά ιδιωτικά σχολεία είναι δύσκολη και οι εποπτικές αρχές του Υπουργείου πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρά τη νομοθεσία. (Αναρωτιόμαστε εύλογα: Ποιοι Διευθυντές την εφαρμόζουν; Ποιοι έχουν παρέμβει για να εφαρμοστεί η εγκύκλιος;)
Αμέσως μετά τη δημοσίευση πρόσφατης ανακοίνωσης, πολλοί εκπαιδευτικοί επικοινώνησαν μαζί με την Ομοσπονδία καταγγέλλοντας ότι εργάζονται σε τμήματα ΙΒ χωρίς διοριστήριο και χωρίς άδεια διδασκαλίας συχνά με σύμβαση διοικητικού προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ιδρυθεί 6 νέα τμήματα ΙΒ (αύξηση κατά 55%!), καθώς ορισμένοι «επιχειρηματίες» επενδύουν ανενόχλητοι σε ένα προνομιακό πεδίο με υψηλότατα δίδακτρα και χαμηλό εργασιακό κόστος, λόγω της παράνομης, αδήλωτης εργασίας.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολές σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου το πρόβλημα είναι εκτεταμένο (Ανατ. Αττικής, Β’ Αθήνας, Ανατ. Θεσσαλονίκης) ζητώντας έγγραφη ενημέρωση για την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού.
Ταυτόχρονα καλεί τους συναδέλφους που έχουν ζήτημα με το διοριστήριό τους να προχωρήσουν άμεσα σε καταγγελία για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web