Μία ακόμη νηπιαγωγός αποκαλύπτει τις συνθήκες γαλέρας στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο που εργάζεται


Ένα ακόμη επεισόδιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε νηπιαγωγείο, ένα από τα δεκάδες που έρχονται καθημερινά στο φως μετά τις καταγγελίες και τις δημοσιοποιήσεις της ΟΙΕΛΕ, έγινε γνωστό εχθές στον ΣΙΕΛΒΕ. Νηπιαγωγός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης κατήγγειλε στον σύλλογό μας αδιανότητες πρακτικές παραβίασης της εκπαιδευτικής και εργασιακής νομοθεσίας: παύση πληρωμών μισθοδοσίας κατά τους θερινούς μήνες ή μερική καταβολή τους, παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών μετά την λήξη του ωραρίου ή και του διδακτικού έτους, αδήλωτη ή και μαύρη εργασία και πολλά άλλα.
Μετά την είσοδο της νηπιακής εκπαίδευσης στον χώρο της υποχρεωτικής οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί – νηπιαγωγοί αντιλαμβάνονται ότι πλέον δεν αποτελούν τα «παραπαίδια» του εκπαιδευτικού συστήματος που μπορεί να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, αλλά ότι οφείλουν να καταγγέλλουν κάθε παραβίαση της εκπαιδευτικής και εργασιακής νομοθεσίας, όχι μόνο για την ανάδειξη των εργασιακών προβλημάτων, μα και για την προστασία του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στα παιδιά.
Στην κατεύθυνση αυτή η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης αναμένουμε να κινητοποιηθεί όχι μόνο περιπτωσιολογικά, αλλά με γενικό σχεδιασμό πάταξης της ανομίας στον χώρο των ιδιωτικών Νηπιαγωγείων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web