ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΑΛΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ «ΕΙΛΩΤΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ



Στη συνάντηση μεταξύ του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ (εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο Μ. Κουρουτό και το Γεν. Γραμματέα Γ. Χριστόπουλο) και εκπροσώπων της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από το σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες για το χάος ανομίας στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, παρατηρήθηκε σοβαρή διάσταση απόψεων σε κρίσιμα ζητήματα.
Δυστυχώς, παρά τη γενική κοινωνική κατακραυγή για τις βαρύτατες παρανομίες στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και τα παραδείγματα που η ΟΙΕΛΕ εξέθεσε, το πρόβλημα ακόμη παραμένει άλυτο. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν κάτω από άθλιες συνθήκες με απλήρωτους νηπιαγωγούς δεκάδες ιδιωτικά νηπιαγωγεία μετά τη λήξη του διδακτικού έτους χωρίς παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης. Οφείλουμε εδώ να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας στην πρόσφατη συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου η πάταξη της παρανομίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία.
Η συνάντηση θα επαναληφθεί πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η ελπίδα της Ομοσπονδίας και χιλιάδων εργαζόμενων είναι οι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν, επιτέλους, τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web