ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ …ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!



Δεν ξανάγινε! Σύμφωνα με εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία εκπαιδευτικών που μετέβησαν σήμερα για να ενημερωθούν για την καταγγελία της διετούς σύμβασής τους, στέλεχος της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας απαίτησε (!) από αυτούς να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες την αποζημίωση της απόλυσης με το φαιδρό πρόσχημα ότι η νομοθεσία δεν το επιτρέπει (δείτε εδώ την ανάρτηση με τη νομική τεκμηρίωση για την καταβολή αποζημίωσης με την καταγγελία σύμβασης διετίας).
Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς ζητημάτων που έχουν προκύψει με τη συγκεκριμένη Διεύθυνση το τελευταίο διάστημα. Προ ολίγων μηνών κάποιο στέλεχος της ίδιας Διεύθυνσης (μήπως το ίδιο;) ανέφερε σε συνάδελφο που εργάζεται σε νηπιαγωγείο ότι η σύμβαση που την έβαλε η εργοδότριά της να υπογράψει με ωράριο ….σαράντα (!) ωρών είναι νόμιμη! Όταν, επίσης, άλλη εκπαιδευτικός διαμαρτυρήθηκε για την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής αποδοχών και εξέφρασε τη βούλησή της να προσφύγει στην ΟΙΕΛΕ και στην Επιθεώρηση Εργασίας, στέλεχος της Διεύθυνσης την προέτρεψε να αποφύγει τις «ακρότητες» και να τα «βρει με το αφεντικό της». Σε πρόσφατη μάλιστα ακρόαση εκπαιδευτικού για σοβαρά ζητήματα ανομίας στο σχολείο που υπηρετεί, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης καταφέρθηκαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά της Ομοσπονδίας.
Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η εικόνα αυτή που δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες υπόγειων διαδρομών ανάμεσα σε ορισμένα στελέχη της εν λόγω Διεύθυνσης και σε ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων με στόχο την κάλυψη παρανομιών εις βάρος θεμελιωδών εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΟΙΕΛΕ θα κινηθεί διοικητικά και νομικά εναντίον των στελεχών της Διεύθυνσης που οι συνάδελφοι κατονόμασαν.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web