ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΞΓ


Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ιδιωτική εκπαίδευση σημειώθηκε σήμερα με την κατάθεση σειράς άρθρων σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την επαναφορά του πειθαρχικού ελέγχου της πολιτείας και δη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης επί των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Η ρύθμιση αυτή θεραπεύει την απόλυτη ασυδοσία που επικρατούσε στο χώρο μετά από την κατάργηση του πειθαρχικού ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας με απόφαση (ποιου άλλου;) του τότε Υπουργού Αρβανιτόπουλου.
Αποτέλεσμα της απορρύθμισης σε Φροντιστήρια και ΚΞΓ η όξυνση της ανομίας, καθώς ουδείς επέβαλε πειθαρχικές ποινές στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων φορέων εκπαίδευσης.
Ένα απλό παράδειγμα του τι συνέβαινε στο χώρο ήταν ότι οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν μπορούσαν να επιβάλουν καμία ποινή σε ιδιοκτήτες που, πχ, δεν δήλωναν τους εκπαιδευτικούς, ή που λειτουργούσαν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Η ΟΙΕΛΕ κρίνει ως εξαιρετικά θετική τη ρύθμιση. Θα ζητήσει μάλιστα από τον Υπουργό Παιδείας την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας και για τα ιδιωτικά σχολεία και την επιτάχυνση νομοθετικής ρύθμισης για τα Κέντρα Μελέτης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web