Αίτημα συμφιλιωτικής διαδικασίας στο Υπ. Εργασίας απέστειλε η ΟΙΕΛΕ μετά την άρνηση των εργοδοτών στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να προσέλθουν σε διαπραγμάτεσυη για σύναψη Σ.Σ.Ε.


Η ΟΙΕΛΕ υποχρεώθηκε να αποστείλει αίτημα συμφιλιωτικής διαδικασίας προς το Υπουργείο Εργασίας, καθώς οι εργοδότες στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Palso, Europalso και Όμηρος) αρνήθηκαν να προσέλθουν σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ.
Η ΟΙΕΛΕ στο τέλος Νοεμβρίου απέστειλε στους τρεις εργοδοτικούς φορείς του χώρου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών πρόσκληση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία με στόχο τη σύναψη συλλογικής σύμβασης. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται σ’ αυτούς τους φορείς ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός τους. Η κατάρρευση των Σ.Σ.Ε. το 2012 προκάλεσε δραματική μείωση των αποδοχών τους που φθάνει μέχρι και το 80%, ιδίως δε μετά την υπογραφή της ψευδοσύμβασης με το «κίτρινο» εργατικό σωματείο και την επαίσχυντη θεσμοθέτηση της αμοιβής των 2,92 ευρώ την ώρα. Όλα αυτά συμβαίνουν, παρά το γεγονός ότι πλέον υφίσταται νομοθεσία (Ν. 4415/2016) που ρυθμίζει το βασικό πλέγμα των εργασιακών σχέσεων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, καθώς οι ρυθμίσεις του παραβιάζονται από μεγάλο αριθμό εργοδοτών.
Λόγω, λοιπόν, της άρνησης των εργοδοτικών  οργανώσεων και επειδή, μετά από 6 χρόνια εξαθλίωσης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας και αμοιβής των συναδέλφων μας, η ΟΙΕΛΕ προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας, αποστέλλοντας αίτημα για τη διενέργεια συμφιλιωτικής διαφοράς.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web