ΠΑΡΑΔΟΞΟ: Η ΠΟΕΔΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ, ΕΠΕΙΔΗ …ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!


Μια ακόμη ακραία παραδοξότητα στην υπόθεση της δίωξης που έχει εξαπολύσει η ΠΟΕΔΗΝ εναντίον της ΟΙΕΛΕ περί δήθεν συκοφαντικής δυσφήμισης με την οποία ζητά ως αποζημίωση 200.000 ευρώ από την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρό της που εδώ και 15 περίπου χρόνια επιδιώκουν τον τερματισμό του φαινομένου της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών και του διορισμού των κατόχων τους στο δημόσιο.
Στο κείμενο της αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου της, τα 18 ιδιωτικά ΤΕΕ των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες από την Πολιτεία λόγω της έκδοσης παράνομων τίτλων χαρακτηρίζονται ως «νομίμως» λειτουργούντα μέχρι την ημέρα της ανάκλησης (επομένως ό, τι κι αν έκαναν μέχρι τότε είναι νόμιμο!). Επίσης, οι σπουδαστές στα ΤΕΕ αυτά που έλαβαν τους μαϊμού τίτλους και η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν πήγαιναν να φοιτήσουν, δεν παρακολουθούσαν εργαστήρια και απλώς με τη λήξη του σχολικού έτους παραλάμβαναν το κολλαριστό εικοσάρι για να διοριστούν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,χαρακτηρίζονται «ανύποπτοι» μαθητές που κατέβαλαν «τον οβολό τους από το υστέρημα των οικογενειών τους»(οφείλουμε εδώ να υπενθυμίσουμε ότι κάθε σπουδαστής κατέβαλε από 5 έως και 15 χιλιάδες ευρώ για να λάβει τον παράνομο τίτλο).
Ωστόσο, σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο χώρο της δημόσιας υγείας αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Κατά τον έλεγχο που έγινε και είναι υποχρεωτικό με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία από τις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και των Προνοιακών Μονάδων εβρέθησαν 200 εργαζόμενοι που έφεραν πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ)» (…)
«Ο έλεγχος των πτυχίων είναι υποχρεωτικός και γίνεται χωρίς καμία εξαίρεση για όλους τους υπαλλήλους και τους νεοδιοριζόμενους. Ασφαλώς και σωστά όσοι προσκόμισαν πλαστά πτυχία υπέστησαν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».
(Βεβαίως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, οι διορισμένοι κάτοχοι παράνομων τίτλων, είναι γύρω στους 900).
Δεν ξέρουμε πού οφείλεται η αιφνιδιαστική αυτή αλλαγή στάσης της ΠΟΕΔΗΝ. Το γεγονός όμως ότι αποδέχεται δημόσια πως υπάρχουν κάτοχοι παράνομων τίτλων που οφείλουν να υποστούν διοικητικά μέτρα αναιρεί σαφώς την ουσία της αγωγής εναντίον της ΟΙΕΛΕ. Και όμως, παρά τη δημόσια αυτή παραδοχή, η ΠΟΕΔΗΝ εμμένει στην αγωγή της που εκδικάζεται αύριο. Υπενθυμίζουμε ότι ο έτερος φορέας που έχει ζητήσει τη νομική δίωξη της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου της για τον ίδιο ακριβώς λόγο είναι ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.
Τα ερωτήματα παραμένουν και είναι αμείλικτα:
• Θα πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει επιτέλους το φαινόμενο της έκδοσης των παράνομων τίτλων αυτό που γεννά αδικία και ανισότητες;
• Θα πρέπει να διενεργηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους κατόχους των τίτλων αυτών, όπως έχει προβλεφθεί από τη νομοθεσία;

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web