ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ – «ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ!



Εκδικάστηκε σήμερα, όπως ενημερώσαμε με ανάρτησή μας, η αγωγή που κατέθεσε εις βάρος της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου της η ΠΟΕΔΗΝ για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση. Η υπόθεση αφορούσε απάντηση της Ομοσπονδίας σε δημόσια ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός φέρεται να ικανοποίησε «περίεργα αιτήματα» της ΟΙΕΛΕ σχετικά με τη νομοθέτηση της υποχρέωσης των κατόχων παράνομων τίτλων από τα 18 ιδιωτικά ΤΕΕ που έκλεισαν με απόφαση Γιαννάκου. Σύμφωνα με το νόμο αυτό (3577/2007) που επικαιροποιήθηκε και ενισχύθηκε με το Ν. 4415/2016 (Νόμο Φίλη), οι κάτοχοι υποχρεώνονται να επαναλάβουν την εξεταστική διαδικασία, προκειμένου να λάβουν νόμιμα απολυτήρια λυκείου. Θυμίζουμε ότι 900 από αυτούς έχουν διοριστεί σε υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας και η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως, εάν εφαρμοστεί ο νόμος, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις κτηρίων! Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησε ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ομοσπονδίας και του Προέδρου της Μ. Κουρουτού ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος.
Η διαδικασία της δίκης ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα. Ο μάρτυρας εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ παραδέχθηκε, σε ερώτημα της νομικής παραστάτιδας της ΟΙΕΛΕ, πως δεν γνώριζε τη διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων. Ιδιαίτερη, επίσης, εντύπωση προκάλεσε η ερώτηση της νομικής εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ προς το μάρτυρα της ΟΙΕΛΕ, εάν με τις ενέργειές μας για την ανάδειξη του θέματος των παράνομων τίτλων δυσφημούμε τα ιδιωτικά σχολεία! Αξίζει να σημειωθεί ότι  αυτό ήταν και το βασικό επιχείρημα της μηνυτήριας αναφοράς του Συνδέσμου Ιδιοκτητών εναντίον μας ακριβώς για την ίδια υπόθεση!
Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε νομικά η κ. Κάτια Λαϊνά, ενώ την ΠΟΕΔΗΝ η κ. Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web