ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ): ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ




Οι συναντήσεις εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ξεκίνησαν με την επίσκεψη του Νίκου Σοφιανού, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή του κόμματος στην Α’ Αθήνας, στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πολλά μέλη των ΔΣ ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛ και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων της Ομοσπονδίας και του «Βύρωνα».
Ο Νίκος Σοφιανός, πολιτικός με διαχρονική παρουσία και προσφορά στο χώρο της Παιδείας, προχώρησε σε μια ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων. Στη συνέχεια επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά  ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση μέσα και έξω από τη Βουλή παλεύοντας για να μην καταργηθούν έστω και αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχει κατακτήσει ο κλάδος μας στα ιδιωτικά σχολεία και για να βελτιωθούν οι πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Τόνισε ότι στις δύσκολες μέρες που έρχονται, ο μόνος δρόμος άμυνας είναι να ενισχυθούν τα σωματεία και η Ομοσπονδία. Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η προσπάθεια για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς είναι το μοναδικό εργαλείο που έχουν οι εργαζόμενοι για να βελτιώσουν τους όρους εργασίας και αμοιβής τους.
Τέλος, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, επειδή, όπως επεσήμανε, η παροχή του εκπαιδευτικού αγαθού από επιχειρηματίες αλλοιώνει το δημόσιο χαρακτήρα του.
Αναλυτικές δηλώσεις του Νίκου Σοφιανού θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα σε βίντεο μαζί με αντίστοιχες δηλώσεις εκπροσώπων άλλων πολιτικών κομμάτων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web