ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 16 ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»!



Μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Δυτικής Αττικής εφαρμόζει μια ακραία ρατσιστική, απάνθρωπη και αντιπαιδαγωγική πρακτική, εκδιώκοντας μαθητές με βαθμούς ακόμη και γύρω στο 16 προκειμένου να δημιουργήσει έναν βαθμολογικά «ομοιογενή» μαθητικό πληθυσμό και να διαφημίζεται ως εκπαιδευτήριο που βγάζει μόνο αριστούχους. Σύμφωνα με απίστευτες καταγγελίες που έχουν φθάσει στα γραφεία μας, μία εκ των οποίων κοινοποιούμε με διαγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, το θράσος και η σκληρότητα της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου σχολείου φτάνει σε  τέτοιο σημείο που αρνείται να εγγράψει μαθητές ακόμη και με 16 και, την ώρα που υποχρεώνει τους γονείς να τους μεταγράψουν σε άλλο σχολείο, ζητά να μείνουν τα αδέρφια τους που έχουν υψηλότερους βαθμούς! Οι καταγγελίες που διαθέτουμε αναφέρουν πως φέτος μόνο το σχολείο επιδιώκει να διώξει περίπου 20 μαθητές!
Το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο που λειτουργεί στη Δυτική Αττική έχει εξαιρετικά ισχυρές προσβάσεις σε ΜΜΕ αλλά και στην κρατική μηχανή, κατορθώνοντας να φιλοξενεί συνέδρια και ημερίδες, συχνά υπό την αιγίδα ακόμη και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και συντονιστών εκπαιδευτικού έργου! Τα τελευταία χρόνια, καταστρατηγώντας συστηματικά την εκπαιδευτική νομοθεσία και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, έχει μετατραπεί επί της ουσίας σε φροντιστήριο.
Την ώρα που η νομοθεσία επιβάλλει την ισότιμη παροχή του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν φοιτούν σε δημόσια και σε ιδιωτικά σχολεία, την ώρα που μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες μπορούν να εγγράφονται με τους ίδιους όρους σε όλα τα εκπαιδευτήρια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ορισμένοι ονειρεύονται να δημιουργήσουν μια Παιδεία «ευγονικής», μια Παιδεία ρατσιστικής καθαρότητας. Μια Παιδεία δήθεν αριστείας μέσω της κατακρήμνισης στον Καιάδα παιδιών με χαμηλότερους βαθμούς, τσακίζοντας την αυτοπεποίθησή τους και καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας επιστολή με την οποία ζητά την άμεση παρέμβασή του για να ανακοπεί η άθλια και παράνομη πρακτική εμπορευματοποίησης του αγαθού της Παιδείας μέσω της ρατσιστικής μεθόδου εκκαθάρισης του μαθητικού πληθυσμού βάσει της επίδοσης. Τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, θα πρέπει να είναι χώροι παροχής Παιδείας, ανθρωπισμού και πολιτισμού. Δυστυχώς, όμως, ορισμένοι φαντασιώνονται ένα δυστοπικό, ναζιστικό μέλλον δήθεν αριστείας πάνω στα συντρίμμια των ονείρων και των ελπίδων αθώων μαθητών.
Δείτε εδώ την επιστολή.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web