ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ:ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ myschool


Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Με εντολή στα μέλη τους αλλά και με θρασύτατο έγγραφο που απευθύνουν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας, οι εκπρόσωποι των σχολαρχών οργανώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο ανταρσία με στόχο να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να συνεχιστεί το όργιο αδήλωτης εργασίας και φοροδιαφυγής.
 Ο Σύνδεσμος των Σχολαρχών καλεί τα μέλη του να μη δηλώνουν τις απογευματινές δράσεις, όπως προβλέπεται από το νόμο, και ανακοινώνουν ευθαρσώς στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι τα ιδιωτικά σχολεία δε θα καταχωρίζουν στοιχεία στο myschool. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι όλα σχεδόν τα ιδιωτικά  σχολεία της Διεύθυνσης ΠΕ Δ΄ Αθήνας (με εξαίρεση τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και δύο νηπιαγωγεία) αρνήθηκαν να δηλώσουν απογευματινές δράσεις, ενώ σε μια έκρηξη ειλικρίνειας ένας ιδιοκτήτης είπε χαρακτηριστικά ότι «μου απαγορεύτηκε να δηλώσω δράσεις από το Σύνδεσμό μου».
 Μάλιστα επικαλούνται ως λόγο για την οργανωμένη απείθειά τους την… προστασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών! Αυτών δηλαδή που αρνούνται να τους δηλώσουν προκειμένου να αποφεύγουν να τους πληρώνουν και να τους ασφαλίζουν! Αυτού του είδους η «προστασία» όμως απαντάται σε άλλους τύπου επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά δε μπορεί να έχει καμία σχέση με τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web