ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για εκτακτη επικαιροτητα
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε σήμερα ορίζει πως οι παραβάτες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας  βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, Πανεπιστημίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών.
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να προσέρχονται στα σχολεία τους (εξαιρούνται διευθυντικά στελέχη που μπορεί να κληθούν για διοικητικό έργο, ή κάποιοι μεμονωμένοι που εκ περιτροπής υποστηρίζουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία). Αντιθέτως, μαζικές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών καταργούν στην ουσία την υπουργική απόφαση και θέτουν ζήτημα παραβίασής της.
Παρακαλούμε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν στην Ομοσπονδία τυχόν απόπειρα σχολείων να συγκεντρώνουν το σύνολο του προσωπικού τους στο χώρο των εκπαιδευτηρίων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web