ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ, ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συνεκλήθη εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης για να εκτιμηθεί η τρέχουσα κρίσιμη κατάσταση.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κρατώντας όρθια την κοινωνία.
Στηρίζουν τον αγώνα των δημόσιων λειτουργών της υγείας για την ηρωική τους προσπάθεια μέσα στην πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση. Επαναλαμβάνει, δε, ότι η κρίση αυτή ανέδειξε τις ολέθριες επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών και την αναγκαιότητα αποφασιστικής ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας.
Δηλώνουν ότι η ΟΙΕΛΕ θα συνεχίζει, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, τη συνδικαλιστική της δράση αταλάντευτα στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για το δημόσιο συμφέρον, την εκπαίδευση και την κοινωνία.
Αποφασίζει, δε, ομόφωνα τα ακόλουθα:
  • Η αναστολή των συμβάσεων των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που έχουν διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας είναι παράνομη και αλλοιώνει το Σύνταγμα και την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία. Αποτελεί, δε, ποινικό αδίκημα για όσους ιδιοκτήτες επιχειρήσουν να την εφαρμόσουν. Η ΟΙΕΛΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων των ιδιωτικών σχολείων που θα προχωρήσουν στην παράνομη ένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο μηχανισμό στήριξης των εργαζόμενων.
  • Τονίζουμε στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Κανείς δεν αποδέχεται την ένταξή του στο μηχανισμό στήριξης των 800 (533 το μήνα) ευρώ. Οι κίνδυνοι για το εργασιακό καθεστώς μας είναι πολύ μεγάλοι.
  • Για τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών η θέση μας είναι η ακόλουθη: Είτε αναστέλλουν εντελώς τη λειτουργία τους και οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται στην Εργάνη χωρίς να παρέχουν καμιά υπηρεσία, είτε λειτουργούν με εξ αποστάσεως υπηρεσίες και με τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών σε πλήρη ισχύ.
Η μέχρι στιγμής αφωνία των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας δίδει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικές μονάδες που εισπράττουν δίδακτρα (στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία οι γονείς ήδη έχουν προκαταβάλει τα δίδακτρα του έτους και καλούνται να δώσουν προκαταβολή για την επόμενη χρονιά) να κερδίσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρος της κοινωνίας, των γονέων, των εργαζόμενων. Η ΟΙΕΛΕ καλεί την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες ρυθμίσεις για να τηρηθεί η νομοθεσία και τα χρήματα που θα αποσπούσαν παρανόμως και χαριστικά ορισμένοι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης να δοθούν για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web