ΟΙΕΛΕ: Όχι στην κρατική καταστολή, ναι στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών– Αναγκαιότητα για την κοινωνία και την Παιδεία η συγκρότηση ενός ισχυρού πανεκπαιδευτικού μετώπου



Η ΟΙΕΛΕ ενώνει τη φωνή της με το σύνολο της κοινωνίας ζητώντας την τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στα σχολεία και ταυτόχρονα καταγγέλλοντας τη βάναυση καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας στάθηκε στο πλευρό γονέων και μαθητών για την προστασία της εκπαιδευτικής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας.

Ο χώρος της εκπαίδευσης πλήττεται άγρια. Όχι μόνο από την πανδημία, αλλά κυρίως από τις προθέσεις της κυβέρνησης για την βαθμιαία εμπορευματοποίηση του εκπαιδευτικού αγαθού. Το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει με την ισοτίμηση των πτυχίων των Κολλεγίων, το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση, τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της Έκθεσης Πισσαρίδη. Δυστυχώς, το εκπαιδευτικό κίνημα δεν δείχνει ακόμη να βρίσκει κοινό βηματισμό για να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη νεοφιλελεύθερη επίθεση στο χώρο της Παιδείας. Ο κοινός διάλογος προσκρούει σε εμπόδια και δεν έχει επιτευχθεί η απαραίτητη ομοψυχία.

Η ΟΙΕΛΕ κατέβαλε και θα καταβάλει και το επόμενο διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια για κοινές δράσεις και ενέργειες, για τη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις συλλογικότητες της εκπαίδευσης. Θα εμμείνουμε μέχρι τέλους για να λάβει χώρα η «Ημέρα Παιδείας» με απεργιακές εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη τη χώρα και τη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων Γονέων. Στην κρίσιμη αυτή ιστορική καμπή θα πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web