Τι φοβάται η Υπουργός Παιδείας; Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έτοιμοι για προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νόμου που υπαγόρευσαν οι σχολάρχες.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Είναι γνωστό ότι ο κατάπτυστος νόμος Κεραμέως ή 4713/2020, εκτός των άλλων, είναι διάτρητος νομικά, καθώς παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα της Πολιτείας να ασκεί εποπτεία επί των ιδιωτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είναι δυνατόν να ελέγχει με τρόπο αξιόπιστο την διαφάνεια έκδοσης και την ισοτιμία των τίτλων σπουδών που εκδίδουν. Η έκδοση από την Υπουργό μόλις εχθές, μετά από τρεις μήνες, μιας εφαρμοστικής εγκυκλίου που αφορά μόνο την οργάνωση και διοίκηση του ιδιωτικού σχολείου και όχι των εργασιακών ζητημάτων μας μαρτυρά το μέγεθος του εμπαιγμού προς τον κλάδο μας, αλλά και του φόβου των εντολέων της, σχολαρχών, μη τυχόν ο νόμος καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παρόλα αυτά, η ΟΙΕΛΕ έχει ήδη προσφύγει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα για να αναδείξει τα κραυγαλέα προβλήματα που δημιουργεί στο σύνολο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού σχεδιασμού η εξυπηρέτηση των πιο ταπεινών επιδιώξεων μίας μικρής μερίδας τυχάρπαστων της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Παράλληλα προετοιμάζεται ήδη η προσφυγή στο ΣτΕ, αμέσως μόλις εκδοθούν οι προβλεπόμενες εφαρμοστικές εγκύκλιοι. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι πολυδάπανη (άνω των 10 χιλιάδων ευρώ) και το ποσό δεν μπορεί παρά να καλυφθεί από το ταμείο της Ομοσπονδίας και των συλλόγων μελών της.

Στην προσπάθεια αυτή ο ΣΙΕΛΒΕ μπορεί να συμβάλλει μόνο με τις δυνατότητες που του δίνουν οι συνδρομές των μελών του, που αποτελούν και το μοναδικό του έσοδο. Παρόλες τις εκκλήσεις που έχει απευθύνει κατά καιρούς ο σύλλογός μας για τακτική ανά μήνα καταβολή των συνδρομών μέσω τραπέζης (πάγια εντολή), μόνο μικρό ποσοστό των συναδέλφων ανταποκρίθηκε. Στην συγκυρία αυτή θεωρούμε πως είναι ευκαιρία να κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία και να ξεκινήσουμε από τώρα και στο εξής να καταβάλλουμε τις μηνιαίες συνδρομές μας στον σύλλογο μέσω παγίων εντολών. Ο σύλλογος για αυτό τον λόγο διαθέτει 2 λογαριασμούς στις τράπεζες Εθνική και Alpha Bank με τους εξής IBAN:

GR6801407200720002002009378 της Alpha Bank και
GR2101102100000021048098582 της Εθνικής Τράπεζας

Η μηνιαία συνδρομή είναι τρία (3) ευρώ και για όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμβάλλουν με μεγαλύτερα ποσά στην προσπάθεια κάλυψης των εξόδων της προσφυγής στο ΣτΕ, θα αποσβέσουν πιθανές παλαιότερες οφειλές τους ή θα καλύψουν μελλοντικές.

Εάν θέλετε να πληροφορηθείτε το ποσό πιθανών οφειλών σας, παρακαλούμε αποστείλετε ηλ. μήνυμα στο sielbe@gmail.com ή τηλεφωνείτε στα γραφεία του συλλόγου 2310530533 ή στο κινητό 6972810782.

Η δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη μας, θα νικήσουμε!


Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web