Χυδαία προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την Υπουργό Παιδείας και «ημέτερα» ΜΜΕ


Με οργή, χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί παρακολουθούν ένα προεκλογικό θέατρο παραλόγου που παίζεται τις τελευταίες ημέρες από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και συγκεκριμένη εκπαιδευτική ιστοσελίδα, φίλα προσκείμενη σε αυτήν και στον σύνδεσμο των ιδιοκτητών.

Κανείς ιδιωτικός εκπαιδευτικός δεν πίστεψε ότι ξαφνικά η Υπουργός Παιδείας θέλησε να «χαρίσει» κάτι σε έναν κλάδο που εργασιακά έχει καταστρέψει με τα νομοθετήματά της. Ήταν κοινή εκτίμηση του εκπαιδευτικού κόσμου ότι η συμπερίληψη στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας του άρθρου 54 περί της δυνατότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να επιλέγονται ως στελέχη εκπαίδευσης δεν έγινε για λόγους εκπαιδευτικής αξιοκρατίας αλλά προφανώς για να προωθηθούν σε κομβικές θέσεις  της διοικητικής ιεραρχίας (Διευθυντών Εκπαίδευσης κ.λπ.) άνθρωποι των ιδιοκτητών και του στενού κομματικού πυρήνα της Ν.Δ. Αν πράγματι η Υπουργός ήθελε να συζητήσει για τη δυνατότητα συνέχισης της επιλογής μας ως σχολικών συμβούλων (όπως ισχύει από την περίοδο Υπουργίας της κ. Μ. Γιαννάκου και μέχρι σήμερα), θα μας είχε καλέσει θεσμικά σε διάλογο και δεν θα είχε προβεί σε μια διάταξη που αποδεικνύεται τελικά φωτογραφική και για το λόγο αυτό μάλλον αποσύρεται.

Το άθλιο αυτό επικοινωνιακό παιχνίδι με την πρόθυμη συμμετοχή «ημέτερων» δημοσιογράφων αποτελεί την πλέον ηχηρή απόδειξη για κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό, ακόμη και αυτών που αισθάνονται ιδεολογικά κοντά στην Ν.Δ, ότι τίποτα θετικό δεν έχει να περιμένει ο κλάδος από αυτή την κυβέρνηση και από αυτή την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι τυχαίο ότι με την απόσυρση της φωτογραφικής αυτής διάταξης, καταργείται πιθανότατα και η δυνατότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να επιλέγονται ως σχολικοί σύμβουλοι. Και δυστυχώς, για τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου μας, έπεται ζοφερή συνέχεια…

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web