Συνάντηση της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε με τον υφυπουργό κ. Ανδ.Λυκουρέντζο

Σε καλό κλίμα έγινε χθες, 12-3-2009, η συνάντηση του Υφυπουργού Ε.Π.Θ. κ. Ανδ. Λυκουρέντζου με το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Υπουργό και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ την 24-2-2009, προκειμένου να εξειδικευθούν οι θέσεις και τα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ προς το Υπουργείο.

Ο Υφυπουργός επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων της πολιτικής ηγεσίας δεν περιλαμβάνεται τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τα ιδιωτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. 'Οσα είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΠΘ θα επανεξετασθούν όταν θα εκδηλωθεί νέα νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους του ΥΠΕΠΘ.

Δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα επαναφοράς του ΕΛΙΓΕ στο προηγούμενο καθεστώς του, υπό τη διαχείρηση του ΥΠΕΠΘ, και να ενεργήσει για να επιλυθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα όσον αφορά την παρακράτηση εισφορών και τη λειτουργία του λογαριασμού.

Συμφώνησε ότι πρέπει ν' αντιμετωπιθούν άμεσα προβλήματα ελλιπούς επόπτευσης των ιδιωτικών σχολείων και να παταχθούν οι παρανομίες όσον αφορά το προσωπικό και τα ωρολόγια προγράμματα, που σημειώνουν ιδιαίτερη έξαρση σε ορισμένες περιοχές.

Αποδέχτηκε το αίτημα της ισότιμης συμμετοχής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά προγράμματα και στον ιστότοπο school.gr και έδωσε οδηγίες για την επίσπευσή της.

Τέλος ο Υφυπουργός έθεσε σειρά παιδαγωγικών ερωτημάτων που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων (βάρος προγράμματος, σχολική βία, διάρρηξη επικοινωνίας οικογένειας - σχολείου, ψυχολογική στήριξη των μαθητών) προς συζήτηση με την ΟΙΕΛΕ..

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web