Εξώδικο - Τίτλος τιμής για ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ

Πριν από λίγο απεστάλη στις ιστοσελίδες alfavita.gr και inews.gr (που είχαν αναρτήσει καταγγελία της Ομοσπονδίας μας) και κοινοποιήθηκε στην ΟΙΕΛΕ εξώδικο του κ. Κ. Φουντά, νόμιμου εκπροσώπου του ιδιωτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης «Ελληνικό Κολλέγιο», με το οποίο ζητά, με την απειλή νομικών κυρώσεων, να διαγραφούν από τις ιστοσελίδες που τα ανήρτησαν «προσβλητικά δημοσιεύματα» που προξένησαν στο σχολείο «τεράστια ηθική βλάβη και περιουσιακή ζημιά». Ζητά, επίσης, η ΟΙΕΛΕ να προβεί «σε έγγραφη δήλωση συγγνώμης».
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο σχολείο έχει διαχρονικά απασχολήσει τις εκπαιδευτικές αρχές με παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας. Παραθέτουμε εδώ συγκεκριμένες καταγγελίες που χρονολογούνται από το 2004-05 καθώς και μηνυτήρια αναφορά της ΟΙΕΛΕ εναντίον του τότε αρμόδιου προϊστάμενου εκπαίδευσης που έφτασε στο ακροατήριο. Η πιο πρόσφατη καταγγελία είναι η επίμαχη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας, όπου αναφέρεται πως στο δημοτικό σχολείο του «Ελληνικού Κολλεγίου» τα 2/3 των εκπαιδευτικών εργάζονται παράνομα, χωρίς, δηλαδή, να έχουν τα από το νόμο απαιτούμενα τυπικά προσόντα. Η ΟΙΕΛΕ διαθέτει κατάλογο ονομάτων των εκπαιδευτικών και θα τον καταθέσει σε οποιοδήποτε θεσμικό όργανο κληθεί. Ήδη για την υπόθεση αυτή έχει διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ.
Όσο για τον υβριστικό χαρακτηρισμό εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας που περιέχεται στο τέλος του εξώδικου δηλώνουμε πως αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του κ. Φουντά μπροστά στις σοβαρότατες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Προσθέτουμε, επίσης, πως τέτοιοι χαρακτηρισμοί από αυτό τον εργοδότη μόνο ως τίτλος τιμής μπορεί να λογίζονται για έναν μαχόμενο συνδικαλιστή.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web