ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Την Παρασκευή η ΟΙΕΛΕ απέστειλε στους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας λίστα με 38 ιδιωτικά σχολεία τα οποία έχουν σημαντικές οφειλές στα δημόσια ταμεία και οφείλουν μεγάλα ποσά στους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών αντί να δεσμευτούν δημόσια ότι θα συμβάλουν στην κάθαρση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, απέστειλαν απειλητική επιστολή προς Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητώντας να σταματήσει κάθε έλεγχος (!) στα ιδιωτικά σχολεία και απειλούν με μηνύσεις την ΟΙΕΛΕ που αποκάλυψε το σκάνδαλο! Προφανώς τα καλομαθημένα εδώ και χρόνια παιδιά του συστήματος δεν ανέχονται την εφαρμογή κανενός νόμου στα ιδιωτικά σχολεία παρά μόνο αυτού της ζούγκλας.

Αναρωτιόμαστε. Για ποιο λόγο, άραγε οι σχολάρχες δεν απείλησαν με μηνύσεις τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο, ο οποίος είχε δώσει αυτή τη λίστα στη δημοσιότητα και είχε δεσμευτεί ότι θα κλείσει αυτά τα σχολεία; Μήπως πέτυχαν τότε συμφωνία κάτω από το τραπέζι την οποία σήμερα, παρά τη συνεχή παρουσία τους στα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορούν να πετύχουν;
Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός εκ των σχολείων αυτών, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης και της παρανομίας. Πρόκειται για το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Ελληνική Αναγέννηση Πατρών που έκανε χρήση της κλασικής κομπίνας με την αλλαγή ονόματος ώστε να εμφανίζεται ως δήθεν νέο σχολείο για να μπορεί να απολύσει όλους τους παλαιούς εκπαιδευτικούς και να αποφύγει την καταβολή των χρεών που είχαν τα σχολεία αυτά στα δημόσια ταμεία και στους εκπαιδευτικούς. Αποδεικτική της πρακτικής του συγκεκριμένου σχολείου είναι η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών που καταδίκασε για την κομπίνα αυτή τους ιδιοκτήτες του εκπαιδευτηρίου σε βαρύτατες ποινές.
Αυτά τα αίσχη επιδιώκουν οι εκπρόσωποι των σχολαρχών να μείνουν κρυφά από τις εποπτικές αρχές της πολιτείας και από την κοινωνία.Δεν αντιλαμβάνονται ότι με την τακτική τους αυτή υποσκάπτουν το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα, προκαλώντας την οργή των πολιτών; Επομένως, ας ψάξουν τα του οίκου τους οι κύριοι του ΣΙΕΙΕ, όταν αναζητούν «εχθρούς», που τάχα θέλουν να κλείσουν τα ιδιωτικά σχολεία. Το καταφέρνουν μια χαρά μόνοι τους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web