ΓΣΕΕ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


Η ΓΣΕΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της από το διάλογο για τα τεκταινόμενα στον ΕΟΠΠΕΠ και ιδίως για την έκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας που έχει σοβαρότατα ζητήματα νομιμότητας.
Ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα συμφιλιωτική διαδικασία με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Ωστόσο, αν και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η διαδικασία την Πέμπτη, 8/2, με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων, παρουσία και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, με παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ από το διάλογο αποκλείστηκαν.
Η ΓΣΕΕ στην επιστολή της εκτιμά πως τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν βοηθούν το διάλογο και τη δημοκρατική διαδικασία. Υπενθυμίζει, δε, στον πρώην συνδικαλιστή και νυν Υφυπουργό Παιδείας ότι η φωνή των εργαζόμενων οφείλει να ακούγεται και να ελέγχει την εξουσία.
Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΓΣΕΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web