ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ! – ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Η ΟΙΕΛΕ





Η Ομοσπονδία μας από το 2015 είχε αποκαλύψει την υπόθεση διευθυντικού στελέχους του Υπουργείου Παιδείας με πλαστό τίτλο σπουδών. Μάλιστα η υπόθεση του συγκεκριμένου στελέχους είναι εξόχως προκλητική, καθώς είχε «βαφτίσει» ως μεταπτυχιακό ένα εικοσαήμερο σεμινάριο σε βρετανικό Πανεπιστήμιο και μάλιστα το 1978, 25 χρόνια πριν να πάρει τον πρώτο της τίτλο (πρόκειται περί παγκόσμιας πρωτοτυπίας)!
Το τελευταίο διάστημα πληροφορούμαστε ότι επιστρέφει δυναμικά διεκδικώντας εκ νέου διευθυντική θέση στο Υπουργείο. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την παρέμβασή του για να λήξει μια προκλητική υπόθεση που δεν βαίνει μόνο εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και των υπόλοιπων υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας που έχουν αποκτήσει τα πτυχία τους με την αξία τους.
Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο υπήρξε το εκλεκτό παιδί όλων των ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας μέχρι το 2014, παίζοντας κεντρικό ρόλο στη διάλυση της νομοθεσίας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση. Ήταν ο ιθύνων νους και σύνδεσμος μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, της τρόικα και των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης.
Συνοπτικά η δράση του στελέχους αυτού τα τελευταία χρόνια:
  • Κατείχε κομβικές θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας ιδίως την περίοδο 2010-2014, επηρεάζοντας άμεσα την παραγωγή και εφαρμογή πολιτικών, όπως το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, την εκπροσώπηση του Υπουργείου σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, τη συνεργασία με εκπροσώπους της Τρόικα κ.λπ.
  • Προώθησε το 2013 στην Τρόικα ως δήθεν έγγραφο του υπουργείου Παιδείας σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), που είχαν ως στόχο την πλήρη ανατροπή του νομοθετικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι τότε στην ιδιωτική εκπαίδευση και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους μέσω απίστευτων παρατυπιών και παρανομιών.
  • Είχε εμπλακεί ενεργά στη προσπάθεια ανάμιξης του ΕΟΠΠΕΠ στον ενδοεπιχειρησιακό πόλεμο Ομίλων μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στηρίζοντας τη συμμετοχή του Οργανισμού στον πόλεμο αυτό και δίδοντας τη δυνατότητα σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα να μηνύσει, χωρίς επιτυχή έκβαση, όλα τα μέλη του ΔΣ.
  • Επιχείρησε το καλοκαίρι του 2014 να μπλοκάρει την παρέμβαση των κοινωνικών εταίρων στην Κομισιόν, παρέχοντας ψευδή στοιχεία περί δήθεν μη έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα.
  • Ομοίως, παρείχε στην Ε.Ε. αναληθή στοιχεία, προκειμένου να αποδειχθεί ότι δήθεν δεν παρατηρούνται παρανομίες στα ιδιωτικά σχολεία.
Πνεύμα και ηθική… Και μη χειρότερα!

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web