ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΟΙΕΛΕ


Τους τελευταίους μήνες έχει κορυφωθεί η ανομία στα ιδιωτικά σχολεία με αποτέλεσμα να καθίσταται επί της ουσίας ανενεργό το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση με μεγάλη ευθύνη των εποπτικών θεσμών του Υπουργείου Παιδείας. Δυστυχώς, η επιστολή που απέστειλε προχθές η Ομοσπονδία για το ζήτημα της οργανωμένης απείθειας μιας συγκεκριμένης ομάδας σχολαρχών προς την Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης παραμένει αναπάντητη.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων επικοινωνούν με την ΟΙΕΛΕ ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τις συνεχείς παραβιάσεις της νομοθεσίας, όπως:

  • Μη δήλωση των απογευματινών δράσεων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτές στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το όργιο μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής
  • Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί επί μήνες σε μεγάλο αριθμό ιδιωτικών σχολείων
  • Μη αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης παραίτησης – υπό την πίεση πολλών σχολαρχών – από μέρος του ωραρίου των εκπαιδευτικών
Όλα αυτά συγκροτούν μια ζοφερή, απελπιστική εικόνα. Εκατοντάδες οικονομικά εξαθλιωμένοι και ηθικά εξουθενωμένοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο έλεος ορισμένων ιδιοκτητών που επιδιώκουν κατά κύριο λόγο να καταδείξουν ότι η σημαντική αλλαγή που επετεύχθη στην ιδιωτική εκπαίδευση την προηγούμενη περίοδο θα μείνει στα χαρτιά. Αναντίρρητα, την ανομία τροφοδοτεί και η απροθυμία κάποιων υπηρεσιών να ασχοληθούν με το θέμα.

Διόλου τυχαία, τα πρωτεία στην παρανομία κατέχουν οι ιδιοκτήτες που συνομιλούν απευθείας με την εκπαιδευτική τρόικα, κάποιοι εκ των οποίων είναι ταυτόχρονα σημαίνοντα στελέχη του Συνδέσμου των σχολαρχών (ΣΙΣ). Η προσπάθειά τους είναι να πείσουν τους λεγόμενους θεσμούς ότι οι νέοι νόμοι δεν λειτουργούν και να πιέσουν το Υπουργείο για επιστροφή στην σκοτεινή περίοδο Αρβανιτόπουλου.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ Γ.Σ. ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Είναι πλέον φανερό πως η κατάσταση βαίνει εκτός ελέγχου. Ο κλάδος αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Άμεσα ξεκινούν έκτακτες Γ.Σ. σε πρωτοβάθμια σωματεία και σε σχολεία, ώστε να αποφασιστεί η χάραξη πορείας για το επόμενο διάστημα. Σήμερα πραγματοποιείται Συνέλευση στη Σχολή Μωραΐτη και την επόμενη εβδομάδα στα Εκπαιδευτήρια «ο Πλάτων», στο Κολλέγιο και στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής. Την Πέμπτη 8/3 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Συνέλευση αντιπροσώπων από όλα τα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Η Ομοσπονδία, εν όψει του έκτακτου ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου ζήτησε σήμερα με επιστολή της από τον Υπουργό Παιδείας, ώστε ο κλάδος να πληροφορηθεί από τα πλέον επίσημα χείλη τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για την εφιαλτική κατάσταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει το οργανωμένο, πλέον, σχέδιο ανατροπής του νομοθετικού πλαισίου από τη «σκληροπυρηνική» ομάδα των σχολαρχών.

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web