ΟΙΕΛΕ : Επιτέλους λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός στην περίπτωση του Παπαχαραλάμπειου Εκπαιδευτηρίου


Με παρεμβάσεις του Διοικητή του ΕΦΚΑ κ.Σέμπου και του Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησε επιτέλους ο έλεγχος των εποπτικών αρχών της πολιτείας για τις σοβαρές παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο.
Η ΟΙΕΛΕ είχε αποστείλει στο Διοικητή του ΕΦΚΑ επιστολή με την οποία ζητούσε την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών. Πράγματι, πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη παρέμβαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, ενώ ταυτόχρονα κινητοποιούνται και οι εποπτικοί φορείς του Υπουργείου Παιδείας.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η Διεύθυνση ΠΕ Γ΄Αθήνας πάντοτε παρενέβαινε να διερευνήσει καταγγελίες σχετικά με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της αρμοδιότητάς της. Είναι παρήγορο ότι για την παρούσα υπόθεση δραστηριοποιήθηκε τώρα και η Διεύθυνση ΔΕ Γ΄ Αθήνας. Για την πορεία της ελεγκτικής διαδικασίας και για το τι μέλλει γενέσθαι με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης(είναι 7 μήνες απλήρωτοι), αλλά και για τις υποθέσεις εκδίωξης εκπαιδευτικών από το Μάρτιο και των εκδικητικών καταγγελιών σύμβασης θα επανέλθουμε με νεότερες αναρτήσεις.
Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι, μετά από αρνητική γνωμοδότηση του ΕΟΠΠΕΠ, ο Υπουργός Παιδείας είχε εκδώσει απόφαση αναστολής λειτουργίας του εν λόγω εκπαιδευτηρίου. Νεότερη δικαστική απόφαση ανέστειλε προσωρινά την υπουργική απόφαση με την επισήμανση ότι για να λειτουργήσει το σχολείο από Σεπτέμβριο, θα πρέπει να τακτοποιηθούν όλες οι παρανομίες. Δυστυχώς όμως, πέραν των ήδη υπαρχουσών αυθαιρεσιών, συνάδελφοι κατήγγειλαν στην ΟΙΕΛΕ πρόσθετες παρανομίες που αφορούν την κτηριακή λειτουργία του σχολείου και τις οποίες κοινοποιήσαμε με έγγραφό μας στον ΕΟΠΠΕΠ. Για τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΕΟΠΠΕΠ που θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web