«ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ»! – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ «ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ» ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-BIG BROTHER


Αμετανόητοι στη συνέχιση συνθηκών Μεσαίωνα είναι οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού σχολείου –Big brother στη Βόρεια Ελλάδα, για τα κατορθώματα του οποίου είχε γίνει αναφορά σε ανακοίνωση προ ενός μηνός περίπου. Στο εν λόγω εκπαιδευτήριο-γαλέρα οι επί μήνες απλήρωτοι εκπαιδευτικοί παρακολουθούνταν παρανόμως από κάμερες και εξακολουθούν να εργάζονται σε καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας.
Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ στις αρμόδιες αρχές έπιασε τόπο, καθώς ακολούθησαν διεξοδικοί έλεγχοι στο σχολείο, με αποτέλεσμα να καταβληθεί μέρος των οφειλόμενων και να ξηλωθούν οι κάμερες παρακολούθησης. Όμως η εξέλιξη αυτή, αντί να φρονηματίσει τους εργοδότες, τούς έχει οδηγήσει σε περαιτέρω τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με έγγραφες καταγγελίες που έχουμε λάβει αυτές τις ημέρες, εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας απομονώνουν τους εκπαιδευτικούς, τούς επιτίθενται με απίστευτες εκφράσεις, ενώ ακούγονται πρωτοφανή πράγματα, όπως:
 «να είστε ευχαριστημένοι που έχετε δουλειά κι ας μην πληρώνεστε»
«αντί να λέτε ευχαριστώ που σας μαζέψαμε (!) και σας κάναμε δασκάλους, διαμαρτύρεστε»
«υπομονή και θα αλλάξουν τα πράγματα (άγνωστο τι ακριβώς εννοούν…) και θα δείτε κάποιοι τι σας περιμένει»
Οι συνάδελφοι, μάλιστα, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τους ελέγχους των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, ωστόσο εκφράζουν τη δυσφορία τους για την «προκλητική», όπως χαρακτηρίζουν, στάση της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web