ΣΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ Η ΓΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ


Ολοκληρώθηκε προ ολίγου σε κλίμα συγκίνησης η Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο του Ναυστάθμου  Χανίων. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός που παραβρέθηκε στην Συνέλευση ανέλυσε τα νέα δεδομένα για το σχολείο που προέκυψαν μετά από την πρόσφατη ψήφιση σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που κατοχυρώνει πλήρως την λειτουργία του και θωρακίζει το εκπαιδευτικό μέλλον των εκπαιδευτικών του.
Το σχολείο του Ναυστάθμου Χανίων αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργούσε υπό την επίβλεψη της διοίκησης του Ναυστάθμου και για δεκαετίες προσφέρει στην τοπική κοινωνία εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου με καινοτομίες και σύγχρονες παιδαγωγικές στρατηγικές. Ωστόσο, η λειτουργία του βασιζόταν σε ένα θολό νομικό πλαίσιο που δημιουργούσε κινδύνους ακόμη και για πιθανό λουκέτο! Ωστόσο, μετά από την εξαιρετική συνεργασία της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Ρήγα, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φ. Κουβέλη και την διοίκηση του ΓΕΝ βρέθηκε λύση και ψηφίστηκε στην Βουλή διάταξη που κατοχυρώνει πλήρως και οριστικά τη λειτουργία του σχολείου.
Στην Συνέλευση, που διεξήχθη παρουσία του συνόλου των συναδέλφων που υπηρετούν στο σχολείο, συζητήθηκαν και τρέχοντα ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του Ναυστάθμου εξέφρασαν, τέλος, την ικανοποίησή τους για την οριστική επίλυση του προβλήματος του σχολείου αλλά και αναγνώρισή τους για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ομοσπονδία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web