Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

 


Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΙΕΛΒΕ της 6ης Σεπτεμβρίου 2023, ο σύλλογός μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ - ΕΚΘ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Διεκδικούμε άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας, με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία, θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας, κατάργηση των εξαιρέσεων στον κανόνα της Κυριακάτικης αργίας. Απαιτούμε ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις, κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις και αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας.

Ιδιαίτερα για τον κλάδο μας, διεκδικούμε κατάργηση των ελεύθερων και αναιτιολόγητων απολύσεων του νόμου Κεραμέως, την κατάργηση της «εθελουσίας» μείωσης ωραρίου και της επαναφοράς της αξιοπρέπειας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web